85 prosent fikk jobb etter et Menko-kurs i Oslo!

– Vi er utrolig godt fornøyd med resultatet fra barne- og ungdomsarbeiderkurset i Oslo. Aldri før har så mange av deltakerne fått seg jobb under eller like etter kurset. Vi gleder oss sammen med dem, sier Arne Paulsen, daglig leder i Menko.

Han skryter av staben i Oslo, som hvert år holder en rekke kurs for mennesker som ønsker å arbeide med barn og ungdom i hovedstaden. Kursene er alltid fulltegnet og resultatene gode. Rundt 90 prosent består teorieksamen.

– Kursgruppene er ofte svært ulikt sammensatt, men det er alltid en gjeng som det bor mye i, og som vil mye. Og nesten alle kommer altså gjennom kursene på en god måte, sier Torstein Midtlien hos Menko i Oslo (bildet).

På flere av kursene har en høy andel fått jobb i løpet av kursperioden, eller like i etterkant, – oftest på praksisplassen.

– Målet for kurset er selvsagt å komme seg i arbeid, men vanligvis er det færre som klarer å lande en ny jobb så raskt, sier Midtlien.

Han nevner flere årsaker til de gode tallene i Oslo.

– Vi har gjennom årene utviklet et godt nettverk og har nå sterke relasjoner til en tredjedel av barnehagene i Oslo. Vi har en sterk og utprøvd Menko-pedagogikk, og vi har et godt samarbeid med rekrutteringsbyråer til barnehagesektoren, sier Midtlien.